Pagina's

vrijdag 28 februari 2014

Super food it is!


Ik wilde er eerst absoluut niet aan geloven, vraag me niet waarom maar ik had heel weinig met super food. Ik ben altijd erg sceptisch over nieuwe trends en ook met deze eet-trend van super food. Toch is het moment aangebroken dat ook ik me gewaagd heb aan super food!

Healty super food, here I come!
Nadat ik op verschillende websites en blogs steeds maar weer 'geconfronteerd' werd met gezond eten, sporten en super food werd ik eigenlijk steeds nieuwsgieriger naar deze zogenaamde 'geweldige' levensstijl. Ik was al een aantal weken begonnen met sporten (jaa mijn eerste goede voornemen) en ik houd het nog steeds vol ook! Dus een groot succes. Om mijn goede voornemen nog beter te maken, wilde ik erg graag eens uitvinden of ik hetzelfde zou ervaren als al die andere gezonde super food mensen.


Omdat ik erg groen ben in dit soort dingen en er absoluut geen kaas van gegeten heb, heb ik het 'veilig' gehouden door te beginnen met Goji bessen, lijnzaad olie en Chiazaad. Op internet heb ik echt ik weet niet hoeveel websites en blogs afgespeurd om uit te zoeken waarom het zo goed werkt, nou? Daarom dus!:

Goji bessen
De Goji bes wordt gerekend tot de zogenaamde superfoods, voeding die bijzonder rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten.

Hoge concentratie aminozuren, mineralen, essentiële vetzuren, polysachariden en antioxidanten.


Lijnzaad olie
De olie is een grote bron van onverzadigde vetzuren, OMEGA-3-6-9.  Lijnolie heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en de darmwerking.

Lijnolie kan uitwendig gebruikt worden voor de verzorging van de huid, bijvoorbeeld bij jeugdpuistjes of een rode, geprikkelde huid. ChiazaadChiazaad is rijk aan Omega 3-6-9 vetzuren, anti-oxidanten, mineralen, eiwitten en voedingvezels.

Meer energie door Goji bessen en Chiazaad en een super huid en goede spijsvertering door lijnzaad olie.

Genoeg reden voor mij om deze heerlijke producten eens te proberen.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin toch spannend vond of de smaak wel lekker was en of ik er niet teveel overal van indeed want er staan strikte hoeveelheden op. Om niet meteen in de stress te schieten had ik mooi alles klaar gezet: Blender, weegschaal om alles af te wegen, glas, en fruit om een lekker smoothie te maken.

Ingrediënten van mijn heerlijke smoothie:
- Eén Banaan
- 2 Gold kiwi's
- 2 Theelepers Chiazaad
- 2 Eetlepers Vanille YoghurtHet resultaat?

Een erg heerlijke smoothie die goed 'vult'.en ik moet zeggen erg lekkere Goji bessen 
daarnaast.Ik voel me energieker en vooral gezond maar ik denk dat vooral te maken heeft met het feit dat ik wist dat het zo gezond zou zijn en dit resultaat zou opleveren. Ik probeer het nog een tijdje uit om te achterhalen of het ook het effect heeft wat diverse websites en blogs beweren, het wordt dus vervolgd! Maar voor nu: I feel great!

Enjoy your day ladies!6 opmerkingen:

 1. Ik heb thuis ook al die super foods, moet zeggen dat het ook erg lekker smaakt met cruesli/muesli en yoghurt. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa lekker he?! Ik had niet gedacht dat ik het ook echt lekker zou vinden. Ik vind het helemaal super!

   Verwijderen
 2. Ik ben sinds kort ook begonnen met superfoods! Ik eet de goji bessen elke dag door mijn yoghurt samen met cacaonibs en lijnzaad en vind het erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker he? Ik vind het ook heerlijk! En dat nog gezond is, maakt het helemaal super!

   Verwijderen